Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

Journey To Life

Thursday, June 4, 2009

wohhoooo....
hari ni aku sekali lagi aku sgt riang ria..hati berbunga2 walaupon sudah lama tidak menghapdet laa..

kesibukan hidup dalam dunia kapitalis ni memaksa kesemua tulang 4 kerat dikerah dan peluh keringat dicurahkan utk menyiapkan keje yg akhirnya tidak juga mengkayakan aku..tapi tidak mengapa, sekurang2nya aku bersyukur kerana masih diberikan rezeki dari keje yg aku lakukan ini..walaupon ade kalanya tidaklah 100% komitmen diberikan ataupon dalam 8 jam waktu bekerja itu, aku bekerja..

oh hoo..ni la dia baby saya..saya sgt gembira..

alhamdulillah...

sabtu lepas wat kali keduanya aku pergi ke klinik di bangi itu utk wat medical check up utk mak buyung yg amat2 disayangi itu..syukur sgt2 kandungan dalam perut aku ok, 2 ekor ikan goreng yg aku mkn tadi sudah bersebati dgn baik utk disalur ke usus besar pula..manakala baby dalam perut mak buyung pula semakin membesar dgn sihatnya..aku sgt2 terharu dan gembira bila doc ckp kandungan mak buyung normal, semuanya dalam keadaan baik dan sejahtera..harap2nya semuanya akan dipermudahkan dan baby itu akan selamat sampai ke destinasi dunia ini..

cuma yg aku risaukan adalah mak buyung..bukan kerana dia semakin mengada2, ..(ku kira itu normal bagi wanita mengandung), cuma sering pula dia mengadu sakit itu dan ini, di situ dan di sini..hati suami mana la yg x cair bila si isteri mengadu sakit2 bila mengandung anak sulong..tapi x byk yg bleh aku lakukan pon, cuma sekadar memberikan kata2 semangat, mengusap2 perutnya serta memberikan dia masa yg baanyyyaaakkk utk berehat..

jadi sekali lagi aku berdoa, supaya semua selamat dan sihat2 hendaknya..sekarang ni baby sudah berusia 4 bulan dalam alam rahim ibunya..semoga perjalanan menuju ke dunia ini dilindungi tuhan dan selamat sampai ke destinasinya..kepada kawan2 yg mengandung ( x termasuk yg buncit seperti aku), jaga diri elok2, dan tambahkanlah kemanjaan dan kengada2an anda kepada suami..

sekian..

...

boy or girl ni...

9 comments:

Yazid Husain said...

jaga pemakanan

jaga langkah

tingkatkan amalan

Hint PerihaL said...

aku bet ko dapat anak laki..hee~~
Ko jaga mak buyung baik2..insyaallah..dipermudahkan segala urusan kalian..dan jgn lupa bayar cukai..Buat Penat adflin shauki ngan vanida berlakon klu msgnya ko xphm2..

wiwita said...

Ok.. yg penting,..mak baby cukup susu...joe! ko g beli buah barli byk2.. bukan limau barli tau sengal... minum ari barli bg bykkan susu...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

masih terlalu awal utk tentukan jantina

en_me said...

tahniah abang jo itteww..

Oda-オダ said...

Waaa...bestnya, alhamdulillah baby sehat..tahniah sekali lagi ^^

ف wildchild ۞ said...

alhamdulillah baby sehat. ko kene jadi bapak yang baik jo. jangan ikut jejak langkah kite kat mrsm..

ha~ who am i kidding. takkan tumpah kuah kalo bukan ke nasik :D

- j o h a r i - said...

+ yazid
ye la mr-all-know. baby ko yg ketiga tu sihat??hehehe..

+ hint
aku juga hrp laki sebenarnya..tahun ini lupa byr cukai..sbb x tau nk isi borang, lalala

+ wiwitembam
ko ni smua bnda ko suruh mkn..tgk la ape yg terjadi pada pipi ko skrg..

+ siti
eh x la..skrg ni pon doc ckp dh bleh tau..cuma masa gi scan hari tu x nmpk..belek punya belek itu baby x bg tgk la..mgkn pemalu orgnya

+ en.me
sama2 en.me yg otai itu..xde plan ke nk tmbh lagi..anak..

+ oda
thanks oda, doa2kn semuanya selamat k

+ fa
oh..hrp2 kuah2 yg baik saja yg tumpah ke nasi itu..

Rozita said...

tahniah kpd bakal ibu & bapa iteww

akk tak mengandong tp peyut moncit...banyak toksin kot :)

 

Some Contents

Categories