Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

By Hook Or By Crook

Sunday, July 26, 2009

kete unik kt giants nilai

sejak petang jumaat lagi mak buyung mulut mak buyung dah muncung sejela..majuk sebab aku x jadi nk balik kampung..aku bknnya x nk blk, cuma petang jumaat tu badan rasa letih, ngantuk n sengal2 ubi..mmg agak bahaya la kan kalo drve dlm keadaan begitu..aku bmbg keselamatan mak buyung juga sebenarnya..dlm usaha memujuk tu aku ckp la kita blk je pas subuh esoknya (hari sabtu), tapi bila muncung mak buyung dah smpi 3 jela, mmg la x dapek den nk nolongnyo..

jadi bila dah hari sabtu, mak buyung masih lagi dlm mood mendung dan sedikit ribut tu, aku mula resah..aku dlm bahaya..by hook or by crook, sebelum malam menjelma aku kena mengubah mood mak buyung kpd yg lebih ceria, atau aku akan berhadapan dgn situasi yg sukar..pelbagai idea aku gunakan utk memujuk, termasuk mengajak mak buyung ke umah akak dia, pegi putrajaya jumpa cik ciqa itu, pergi alamanda tgk wayang dan sebagainya..semuanya hampa, bagai menuang air ke daun keladi..

bila aku tgk mak buyung bersiap2 mcm nk kuar, aku tnya la dia nk kemana..dgn suara basi2 mak buyung ckp nk tukar tayar kete..aku ckp x bleh. mmg la bertambah2 muncung mak buyung tu..tapi seketika kemudian aku pon bersiap2 dan "jom la, kita gi tukar tyr sama2"..so dlm kete tu aku pon "pas tukar tyr ni, kita gi gaints ek, byk bnda dh abis kan kt umah tu"..bila dah teman mak buyung tukar tayar n bershopping skit2 kt giants, aku dh nmpk skit sinaran mentari ceria dlm mood mak buyung. utk menambahkan lagi ceria mak buyung, aku x gi main bola ptg tu, belikan mak buyung rambutan, manggis n laksa kt pasar..semuanya aku wat supaya mak buyung x majuk menjelang mlm..kalo x, aku dlm bahaya yg amat..

so bila mlm menjelma, aku sedikit lega..segala usaha yg aku lakukan td berhasil..mood mak buyung kembali ceria walaupon masih suam2 kuku.. jadi aku pon mengambil langkah yg seterusnya..aku pon merapati mak buyung..dgn suara yg manja aku ckp "syg..abg nk gi main futsal mlm ni bleh x?".."bleh....gi la..".. "btul ni?" seolah2 x percaya.."yee..gi je la..."

cantekkk...berhasil!!

...


16 comments:

Hint PerihaL said...

Kentut ko ni joe..aku plak yang berdebor2 bila baca part bawah..

LiNda said...

wakakaka...

baguslah awak nie .
pandailah amik hati.
mak buyung mesti sukahati.
takkan marah lagi.

esok lusa nak buat lagi ????..
isk..isk..isk..

Rozita said...

eleh..pompuan ni majuk2 manja jerk..
kena pujuk skit, lembut ler tengkuk hahahah

yuyun said...

haha aku hengatkan apa yang bahaya itu...bermacam2 yang terlintas di kepala hotak rupa2nya nak men futsal. memang takde lam list aku langsung..

President said...

tahniah!

- j o h a r i - said...

+ hint
hahaha..lain kali bersihkan dulu otak tu baru baca

+ linda
haa la..kena gunakan kaedah diplomasi..baru la win win situation kan

ermm..esk lusa kena wat lagi la,hehehe

+ kak zita
saya ni sebenarnya bab pujuk memujuk ni x bape terer sgt..tapi kena la wat gak kan..sape x sayang bini kan...

+ yuyun
suspen kan..so pasni kalo encik abang ko mujuk kaw2 tu, ade la udang disebalik batu tu

+ president
tocey2..

HEMY said...

ahahahaha...ingatkn nk buat pa tadi..twist yg baekkk

en_me said...

saperlar tak sayang bini .. kanns

- j o h a r i - said...

+ hemy
jgn terlebih twist plak..krg terpesong payah plak,hehe

+ en.me
tau xpe..sayang bini kena la tinggal2kan gi main futsal kannss

izman said...

hebat gak skill pemujukkan ko bro. kena belajar ni...

CT Delima said...

wahhh.... suka suki baca entri jo ni. Harap mak buyung x akan muncung sedepa lagi lain kali hehehe

Lain kali kena pandai lagi ya pujuk si jantung hati tu. pompuan ni mmg kalah kalau dengan pujuk rayu. Tapi tengok tempat dan keadaan lah ya :-D

- j o h a r i - said...

+ izman
haha..bro, ko kan pencinta wanita..x kan la nk kena bljr lg teknik2 memujuk..tu semua dh dlm kocek ko la bro,hehehe

+ CT Delima
hehe..selamat dtg ke kedai kopi saya ni..btw btul tu..kena masanya, semua x jalan..terpaksa la tido peluk bntl je,hehehe..

Princess Liyana said...

hihi sgt sweet...;)

cmnila bgus..willing to do anything utk lihat senyuman mak buyung..mesti mk byg tmbh syg;)huhu

P mmg kuat merajuk, tp bila pandai pujuk, ha kan sonang kojo ;P

Oda-オダ said...

Hahahaha....rupanya ada agenda tersembunyi tuh...sabar je la

Yazid Husain said...

ceh

- j o h a r i - said...

+ liyana
eh mesti lah...sayang bini kan..

+ oda
dlm rumah tangga mmg kena byk bersabar, hahaha

+ yazid
hahaha

 

Some Contents

Categories