Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

Its Not Easy

Thursday, July 16, 2009

hari ni aku pulang dari keje agak awl lagi. sempat juga la aku menyapu smph kt laman umah yg x seberapa tu, vacum living area n mop dapur..bila mak buyung pulang dan melemparkan senyuman tanda kagum dpt suami cm aku ni, cepat2 aku menyuarakan hasrat nk gi main futsal mlm ni..dh tentu la aku dpt "green light"..x sia2 aku mengemas umah hari ni..

kasut aku yg beraksi cemerlang.mungkin perlu dibasuh sebagai tnda kegembiraan

bila dpt main bola dgn riang, prestasi pon meningkat la..kemenangan berpihak kpd team aku dan sekaligus main free la aku mlm ni..dlm otak aku dh t'pikir mungkin dlm 2500 hingga 4500 kalori aku terbakar mlm ni.. x cmpur lagi kalori yg terbakar akibat ketawa yg byk..

tapi bila aku nk start je enjin kete, satu msg dari cik qica itu menerjah masuk ke henset aku..

"en. joe kt mn ye? cptla amik kopok ni. basi kang, hoho"

sepantas kancil aku bergegas ke precinct 9, putrajaya utk mengambil kopok lekor yg ditempah mak buyung itu..sesampai je kt umah, dengan sepantas kancil juga aku masak air, celur kopok lekor tu dan mkn bersama-sama mak buyung yg setia menunggu kepulangan aku sambil tido.. bila dah dpt kopok lekor ganu kite ni, mmg la x igt dah segala azam2 menurunkan berat badan ni..aku kira2 mungkin dlm 3000 kalori terhasil mlm ni dgn hnya memakan kopok lekor..mana x nya, mak buyung baru mkn 2 batang, aku dah mencapai kopok lekor yg ke-6..nk wat cmne beb, dh sedap sgt..

inilah kopok lekor yg menjadi mangsa perutku..nyum nyum


tu la org ckp..
"bukan senang nak kecik, bkn susah nak besar"

...

x, sebenarnya aku yg ckp..

6 comments:

en_me said...

sodapnyerr kopok lekor teww.. kanns

Rozita said...

ni ada udang di sebalik mee nih..
rajin sbb nak main futsal..

Hint PerihaL said...

seap bukan..klu tak beli kat suka ramai..mesti beli kat losong neh..

aku bet,dlm sbulan pertama ni..berat badan ko naik lagi 1 kilo..

Yazid Husain said...

sedapnya.

nak sikit

President said...

jgn putus asa jo...
demi masa depan, jaga diameter perut anda...ahaks!

- j o h a r i - said...

+ en.me
mmg sodap en.me..dari ganu tu kannss

+ kak zita
hehehe..kena pandai guna kaedah diplomatik utk pujuk mak buyung ni..

+ hint
ntah la beb, aku pon x tau la dia beli x mane..tapi bkn kt wakaf che yeh la

+ yazid
mmg sedap beb, nk beli la sendiri, hoho

+ president
yes..utk masa depan yg makin cerah la ni,hehehe

 

Some Contents

Categories