Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

What's Gonna Work? Teamwork!!

Saturday, July 11, 2009

hari minggu seperti ini biasanya x kan ade aktiviti yg lebih indah selain tidur sahingga matahari tergelincir..namun seperti biasanya juga, aku x dpt merasa semua itu kerana ade saja aktiviti2 lain yg menuntut kehadiran aku bersama..maka hari ini hal yg sama berulang. Persatuan Penduduk Sek. 2&3 Bandar Bukit Mahkota Bangi (PPS2&3BBMB agaknya) telah mengadakan aktiviti gotong-royong perdana pada bermula jam 7.30 pg.

sebagai ahli masyarakat yg baru, mmg la elok kalo aku join aktiviti2 kemasyarakatan ni kerana x mau dikata sebagai "org x campur masyarakat"..niat pada mulanya mmg lah nk dtg tunjuk muka je, tapi bila nk start gotong-royong ni, jadi seronok plak..lagi2 bila tgk kawasan umah aku pon dh cntik skit kan..kalo nk wat sorg2 ni mmg la kucing bertanduk pon x kan siap2..jadi aku x hairan la mengapa wonderpet begitu menitik beratkan kerjasama..mungkin penduduk2 kat sini mengambil pengajaran dari kisah hidup wonderpet..so ape yg penting? kerjasama!!



oh ya, sedang asyik melayari internet, terjumpa plak video ni kt "awak tiub" itu..mmg sgt2 comel, sempoi n menyemarakkan semangat aku nk jadi bapa..aku akan pastikan baby aku krg pandai main rollerskate seawal usia 4 bulan..(impian seorang bapa yg x pandai main rollerskate)..

...

~ape yg penting? kerjasama~
smbl mendukung baby..oh, seronoknya..

12 comments:

yuyun said...

memang 'saspek' la kalau anak ko pandai main rollerskate time umur 4 bulan...muleh aku hantar anak aku berguru ngan ko.

President said...

ko bg dia minum sup kaki ayam supaya cepat berjalan..ahaks!

ei, aku dh revealed sapa org tu kt blog aku

DaliaLiyana said...

bestnye dpt tido..my wkend hectic sgt....huhuhu....

Oda-オダ said...

yeee...saya sokong, apa yang penting kerjasama...kalau kita nak kasi pengajaran untuk budak mesti tunjuk contoh melalui teladan (^_^)..rajin-rajin la sertai gotong royong yekk..

LiNda said...

wah.. tabik spring kat awak , sanggup berganding bahu membanting tulang bersama menjayakan amalan gotong royong.

Diulang skali lagi .. PAGI AHAD OKEH !

Rozita said...

slmt pagi wonderpet..

Hint PerihaL said...

Joe sabar joe..cukup 9 bulan sth ko akn jd bapak..jgn tunjuj ghairah sgt mcm ko plak yg ngandung..apa yg penting..kerjasama..good boy..

- j o h a r i - said...

+ yuyun
hahaha..ko jgn menangis plak tgk anak aku main rollerskate nnti

+ president
ish..x nk la. aku bg pati ayam brand..baiikk punya..

+ dalia liyana
sape ckp dpt tido ni..kan kena gi gotong royong tu!! waaaa!!!

+ oda
aku lagi suka "learning by doing".. tapi bdk2 ni mmg suka ikut ape org besar wat kan...btul gak

+ linda
ye btul tu..pagi ahad ye makcik2 semua..marilah kita, bergotong royong, lalala

+ kak zita
slm pagi kak zita..ade haiwan kecil yg perlukan bantuan ke?

+ hint
hahaha..mmg dah x sbr beb, nk wat cmne..ko tgk la yazid, betapa susah payahnya dia sedang berusaha skrg ni utk dptkan baby..satu hari nnti ko akan mengerti si kecil (sambil batuk2 org tua)

en_me said...

tenet slow, me xleh nak men 'awak tiub' ghitewww.. uhuhu

Princess Liyana said...

hahaha challenging tu..kna kuat usaha...anyway, good luck!;)huhu

- j o h a r i - said...

+ en.me
alahai en.me itewww..nk sy crtekan ke?

+ liyana
tang mane yg mencabar ni? nk ajar baby main rollerskate ke nk gi gotong royong di pagi ahad yg indah?

Hint PerihaL said...

aku dah besar..!!!

 

Some Contents

Categories