Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

Papadom

Saturday, October 31, 2009


sudah lama x menulis, jadi agak kekok dan kaku serta lidah pon kelu. jadi utk entri kali ni biarlah ianya yg ringan2 saja. seringan papadom rasanya.

ya, aku sudah pon menonton filem papadom arahan Afdlin Shauki. kisah mengenai seorang bapa, seorang anak dan papadom. tapi bagi aku filem ini bukan sekadar kisah mengenai bapa, anak dan papadom saja, ianya lebih dari itu. sememangnya filem ini layak dinobatkan sebagai filem terbaik dan aku rasa sgt2 berbaloi untuk menontonnya di wayang jika nak dibandingkan dengan cerita sifu & tongga, anak mami what-so-ever.

semua elemen digarap dengan baik oleh Afdlin Shauki dlm crte ini. elemen lawak yg tepat dan sememangnya lawak (bukannya lawak2 bodo yg membuat org menangis utk ketawa), dan pastinya elemen sedih yg bisa saja membuat mak buyung mengalir air mata. aku juga sebenarnya menitiskan air mata tapi dlm hati saja. smpi ade satu babak tu, aku ckp dlm hati.."cukup..kalo x abis babak sedih ni gugur air mata aku ni.."

mungkin sedikit sebanyak apa yg Saadom wat dalam crte ni aku bleh jadikan panduan bila dah bergelar bapa nnti. mmg x sangka ya ade bapa yg sanggup bersusah payah untuk anaknya. mmg aku tabik la kat saadom. mungkin atau aku juga berharap, bila sudah memegang title ayah nanti, aku juga bisa berbuat demikian, untuk anak2 aku dan untuk keluarga aku..


papajoe

9 comments:

LiNda said...

Salam Johari ..

Harap awak and mak buyung and simbei sihat ok.

Wahh..ada kesyahduan disini .

Saya yakin awak boleh menjadi seorang ayah yang baik . Yang penting ada kesungguhan . Gud luck !

betikbusuk said...

nanti aku ajak adik aku tengok pasni.. uhuhuhu

HEMY said...

mmg takut sgt n risau bila anak pompuan dh besar...aku yg belum ada anak pn dh leh tau kerisauan tu

- j o h a r i - said...

+ linda
thanks linda..mmg sudah pasang angan2 nk jadi seperti saadom. papajoe ok juga kan

+ kuchai
apsal x ajak ani saja. baru berkobar2 nk kahwin, hahaha

+ hemy
tau xpe.lagi2 bila dah tau jantina baby dlm perut mak buyung tu..

President said...

semoga menjadi ayah dan suami yang baik...
:)

Oda-オダ said...

memang best citer tu, mesej yang baik dan lawak yang sesuai...

InsyaAllah saya rasa awk boleh jadi ayah yang baik, banyakkan ilmu didada, nak didik anak kita mesti didik diri kita dulu (^_^)

Yazid Husain said...

aduhai. tidak kesempatan aq menontonnya

due bila?

`BaHa` said...

aku baru nak soh ko delete je blog sbb dah lame tak hupdate

jom la lawan boling kalau ko berani jadi bola boling aku nanti muahaha

Sitie BUm BUm said...
This comment has been removed by the author.
 

Some Contents

Categories