Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

Blackout

Wednesday, June 24, 2009


aduhai..
sudah 2 hari la ofis aku blackout..bkn salah pihak tnb, mahupon makcik jenab yg xde kena mengena dgn hal ni..semua ni adalah gara-gara bos aku yg terlupa nk bayar bil letrik..bleh plak ko ckp ko lupa bayar bil?? ohh..aku sungguh terharu..mentang2 la ofis ni sekadar cawangan ko sahaja, ko menganaktirikannya..

jadi, terpaksa la aku menumpang ofis di mana-mana wat sementara waktu..kat putrajaya, kat kota kemuning, kat kota damansara atau kat umah saja..di mana saja aku berhenti, di situ la ofis aku..dan sudah tentu lah aku banyak berhenti di rumah saja..

pagi semalam kira-kira jam 9.00
tut tut!! (bunyi henset aku daa)

aku : ye bos..(smbl btul2kan suara yg baru bangun tido)
bos : eh joe, pagi ni ade site evaluation dgn JKR kan kat precinct 5R1..
aku : ye ke bos, pkl bape ek? diorg x cal saya pon
bos : ade2..diorg email minggu lepas..pkl 9.30 pg ni..
aku : oh ye ke..saya x leh check email la bos..xpe2, nnti saya call org PJH tu..

terus saja aku mandi2 n bersiap2..

msg ke bos : btul la bos, hari ni ade site evaluation kat 5R1. xpe2, saya dah on the way ni..
msg dr bos : ok

ok saja ke?
nnti saya masukkan duit, tolong bayarkan bil letrik n telefon skali k
ye la..sape lg yg nak kena bayar kalo bkn aku kan...

...

alahai bos aku ni...

7 comments:

Hint PerihaL said...

Bos ko ni ngok jugak..len kali suh dia standby generator satu..klu kedekut nk beli,pnjm jer dgn abg p.mlm.

Yazid Husain said...

ha ha ha

ha ha ha

kat sini black out juga

Rozita said...

huhu~ meraba dlm kegelapan.

betikbusuk said...

hahahaha.. biasalah.. bos mana sempat pk pasal bayar bil.. bos pk pasal duit masyuk aje..

~Cinta Cukulet~ said...

pasang lilin dan unggun api ajelah hehee

en_me said...

blackout leh fulakk abang joe update blog.. ehehe

- j o h a r i - said...

+ hint
mungkin dia mmg terlupa..nk wat cmne, orgnya pon agak berusia..

+ yazid
maksud ko, di rumah ko? pengantin baru mmg la umah slalu blackout..

+ kak zita
ye btul..nasib baik la xde anak dara org dlm ofis saya ni..

+ kuchai
mmg btul..aku juga nk jadi cmtu gak

+ cik cukulet
adui..krg terbakar ofis ni, dgn aku2 skali hilang punca pendapatan

+ en.me
update pabila semuanya ok la en.me itewww

 

Some Contents

Categories