Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

why i blog?

Saturday, August 15, 2009

awal2 subuh lagi aku dh tahu yg blog aku ni termasuk dlm list 66 org yg di"tagged" oleh en.me yg otai itewww..jadi oleh kerana tag ni senang diwatkan, maka dgn sepantas kancil aku membuatnya..cuma bab gmbr je la yg lambat skit sbb wat pon guna paint sajee..

jadi soalan tag kali ni ialah why i blog? atau kenapa saya berblogging?

1. follow the leader - dulu masa awal2 duk kt teratak 42 dgn yazid, fa, n kucai, diorg ni tiap2 mlm mesti mengadap pc or laptop utk update blog. then bila dah kena racun hari2, aku pon terjebak la sama..

2. play for fun - bila dh start berblogging, jadi seronok plak bila kenalan dari alam cyber ni, bertambah dari hari ke hari..lagi2 bila baca tulisan2 yg mencuit hati

3. sharing is caring - byk gak info2 yg aku x tahu, tapi korg tahu. jadi bila aku baca blog korg2 yg tahu, aku pon jadi tahu juga..tau xpe kan

4. give me some times - mengisi masa lapang..daripada duk melangu je dlm ofis mcm nasi lemak x laku, ade baiknya juga aku menulis sesuatu kan..

5. time capsule - bayangkan bila kita sudah berusia 60 tahun nnti (kalu umur panjang la, aamin), dah tentu la byk sel2 otak yg menyimpan memori silam rosak. jadi bila dh tertulis di sini, selagi x nyanyuk bleh la kita baca kisah2 silam kita kan..

itu saja la kot..so sape plak nk kena tagged dgn aku ni? en.me itu sudah letak sampai 66 org ditaggednya..aku pnya list cuma sekangkang kera je ramainya..jadi aku pikir aku tag teratak 42 saja la..jadi yazid, fa n kucai, rajin2kan la diri menjawab tag ini yaaa

...



sebesar rumah bermula dgn sekecil bata

10 comments:

en_me said...

ehehe, thanx bro for jawab TAG me yg ittewww.. cool

HEMY said...

byk gak kelebhan berblog ni ek..ehehe..teruskn usaha berblog. Bhasya!!

cikF~ said...

owh...sy suke alasan 'time capsule' tu...=)

betikbusuk said...

aku sudah menjawab.. format lebih kurang.. huhuhu.. 62 orang sudah dijemput illahi kerana H1N1.. jaga diri sekeluarga baik-baik.. baby jaga juga..

Oda-オダ said...

huhu...betul2...banyak jugak faedah berblog ni ^^

Yazid Husain said...

aq sudah menjawab. he he he

LiNda said...

Yup.. tahniah.. teruskan berblog .

Manalah taukan... sok lusa dah tua or dah nyanyuk or short memories, makanya adalah tempat utk anak cucus cicits mengenang kehebatan awak . ekekeke

Salam Ramadhani..

izman said...

selamat berpuasa bro.

Hint PerihaL said...

dari en.me terjun ke yazid landing kt aku...hoho..

bila aku dgr pasal teratak dari Yazid..aku rasa sgt2 la cool~~ sbb ade geng rumah yg skepala..tapi itu cerita lama..teratak dah berpindah randah..sigh..dah xdpt lepak rumah tu lagi..

- j o h a r i - said...

+ en.me
sama2 en.me yg iteww..kita kan cool

+ hemy
tau xpe..harap2 bleh ler smpai tua blog ni, hehehe

+ cik f
kalo masa umur 60thn krg, bila baca2 kisah skrg ni, kompem meleleh air mata

+ kucai
janji ko jawab sudah, huhuhu..

+ oda
kan kan kan

+ yazid
bagus2, hehehe

+ linda
hebat la sgt..krg kalo baca dgn cucu maunya tercabut gigi palsu sbb ketawa

+ bro izman
selamt posa gak bro

+ hint
bertemu dan berpisah tu kan adat dunia beb..hilang di mata, di hati jgn..

 

Some Contents

Categories