Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

please queue up...

Wednesday, January 30, 2008


"HEY!!!"

"lu x reti beratur ke!!??"

herdik nyonya di belakang aku.
beberapa tapak sebelum aku sampai ke kaunter.
aku toleh ke belakang. di tangan nyonya terdapat beberapa helai bil utk di bayar.

"celaka lu nyonya, ckp elok2 x bleh ke?" jwb aku dlm hati sambil berundur ke tepi.

sampul surat poslaju aku kepit kemas di celah ketiak. sempat gak aku berdoa smpul surat aku ni ditukar dgn kepala nyonya..biar lumat kepala nyonya aku luku2..

nyonya terus melangkah ke kaunter dgn wajah yg bonggak..

"sori auntie..kaunter ni utk poslaju je..auntie gi amik no kt depan pintu tu ye.."

lembut je suara pegawai tu..dan percayalah, itulah suara paling lunak pernah aku dgr bulan ni..

"oh ye ka? sini x bleh byr ha?"

nyonya cuba cover malu..ekor mata nyonya menatap aku..

"hahahaha!!! padan muka lu nyonya!!! tu la, berlagak sgt dgn aku tadi kan!! rasakan..wek wek, nyonya busuk " aku mengejek2 nyonya dlm hati..

nyonya beransur lesu sambil menatap senyuman sinis yg telah aku set khas utknya..

"lain kali beratur ye nyonya..." kata aku, juga dlm hati..

sekian..

13 comments:

Yazid Husain said...

try cuba test

Raja Azrul said...

Hahaha..

Situasi yang selalu berlaku dalam masyarakat Malaysia..

Sejak aku pratikal di KEKKWA ni memang selalu dengar perkataan ini:
Budi Bahasa Budaya Kita

ف wildchild ۞ said...

haha.. ko sound dalam hati buat apa, sound je la ikut rasa.

ikut rasa, binasa..

- j o h a r i - said...

+ yazid
ko nk try ape ni bro?
aku bg ko try la pengalaman ni nk?
x pon aku bg ko cuba luku2 kepala nyonya.mesti layan beb..

+ raja
tu le beb..
sbb aku igt " Budi Bahasa Budaya Kite" ni la aku x ckp ape2 pon..
cuba sekadar mmpu tersenyum
hehehe

+ fa
aku msh hormat nyonya sebagai org tua..
tapi..ejek tetap ejek,hehehe..
sape srh jadi nyonya yg jht

abeming said...

huh...eee apesal dalam hati je...geram pulak aku ngan nyonya ni...grr grr grr...hehehe

tz said...

nyonya == nyanyuk..

biarkan aje..
erk! ko la enmo lebey sarmi.. kalo ko kat tempat brader ni pon.. aku rase ko maki sarap dalam hati aje kan..

kui8

ف wildchild ۞ said...

sebab tu la kalo ikut rasa, binasa.. :p

- j o h a r i - said...

+ abeming
relax abeming..perkara yg sudah jgn dikenang..berat mata memandang, berat lg tau bahu yg memikul..hahaha

+ tz
biasa la tz, darah muda..bergelora je dlm hati..nsb baik la masih ade sifat hormat org tua (luaran la, hahahah)..

+ fa
btul btul..
ikut hati..mati
ikut nafsu..lesu

ikut iman..aman..

OD@ said...

emmm....sape yg xikut giliran dulu ni...emm aku bukan sebelahkan nyonya tu...salah dia gak sebab tegur ko camtu...tp dia bengkek kot sebab kena beratur lama2...nasib baik la ko xwat apa2 ekkk..xpe2..biar je la...org tua kena la hormat...budi bahasa budaya kita...kikiki

edriaty said...

ko senyum kt nyonya tuh pon da ckup
menghiris perasaan nyonya tuh..
kalu ko soun dia,mo kua air mata
darah jap g kang.heheh...

President said...

rilek ja la... x mati pun kena sound dgn nyonya tu..ahahaha!!!
anggap ja la sbg pengalaman..hihihi

- j o h a r i - said...

+ oda
aku kan lelaki yg igt "budi bahasa budaya kita".
lagipon lane tu hnya utk poslaju la. dan baiknya aku..aku bleh sedekahkan senyuman lagi...
*aku bdk baik

+ ed
aku senyum sedekah tu..biar la nyonya terpikir "bdk ni gua sudah mrh2 pon lg mau senyum..ini bdk manyak baik..gua ptt jadi mcm ini bdk"..blk2 umah dia terus berubah dan jadi x pemarah lg..

+ president
aku dah abis cool la tu..
siap wat gaya macho lg masa senyum..

+ nyonya
aku harap ko x baca blog aku ni..
aku kesian la plak kt ko,hahaha..

President said...

nyonya tu xkan baca blog ko...
jgn risau.. hehehe...

=D peace!

p/s: aku dh add ko dlm bloggers list aku..ehehe.. :)

 

Some Contents

Categories