Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

Yesterday I Was The Tuan Director

Wednesday, May 13, 2009

petang semalam aku dikerah oleh tuan director, Ir. Hj. Md. Nasir utk menghadiri satu seminar di hotel legend, kuala lumpur.. dan seperti biasa, aku selaku "pawns" akan sentiasa patuh dgn segala arahan yg diberikan..seminar tu dijadualkan berlangsung pada jam 8.30pg waktu tempatan di hotel legend, kuala lumpur..

legend hotel, kl. camera aku dh rosak..

aku sememangnya x tahu langsung kt mana hotel legend tu berada. yg tuan director bgtau hotel tu dkt dgn the mall. so aku igt naik komuter je la senang..kuar dari umah jam 7.30pg, dgn lincahnya aku bergegas ke stesen komuter batang benar. dlm hati sgt yakin perjalanan ke hotel legend tu akan amik masa kurang dari sejam je..tapi mungkin aku x mengambil kira beberapa faktor luaran yg lain..maka, jam 8.30pg la baru aku dpt naik komuter...(hampeh btul la lu komuter)

buku seminar itu



jadi seperti biasa la, aku terlewat lagi dan lagi dan lagi. kali ni aku sampai ke seminar tu tatkala org lain dah mula minum pagi. so aku pon join je la sekaki minum sama2.. bila dah pakai tag nama "IR HAJI MD. NASIR" tu, terpaksa la aku berkelakuan seperti enginner yg otai juga..walaupon hakikatnya sepatah haram pasal seminar ni aku x tau..beb, seminar "transport modeling for road infrastructure development" ni beb. ape kena mengena dgn aku? bila masa plak aku wat jalan raya..

semalam nama aku ialah Ir. Hj. Md. Nasir

so bila berborak2 dgn engineer2 yg otai tu..yg aku bleh jawab sekadar "ye ye, btul tu.." atau sekadar mengangguk2 "errmm.." mcm ahli bijak pandai. petang tu "behavior" aku mmg laksana seorang bangsawan..tiba2 rasa seronok plak bila bercampur jaul dgn ilmuwan2 ni..sedikit sebanyak dpt gak aku belajar "something new" daripada otai2 ni. dan sempat gak la bertukar2 "name kad" dgn beberapa kenalan engineer yg lain.

dan yg paling bestnya..makanan yg dihidangkan la..geram aku x leh mkn byk2 sgt sbb dlm mode : seorang bangsawan, huahuhahua..nway, thanks la tuan director. x pasal2 dpt gak aku mkn kt hotel..sedap wooo

...

emkoi emkoi

13 comments:

Yazid Husain said...

halo ir johari

hotel to dekat-dekat pwtc

Rozita said...

cantiknya blog
kunjungan balas buat _johari_

FendyHekka said...

oit tu training room la... mmg camtu rupenyer... opis aku len rupe... tp xleh amik gmbr dlm opis...

p/s: jo mmg rajin blakon2 nh...

- j o h a r i - said...

+ yazid
ya aku sudah tau..naik lrt turun di stesen pwtc..
semakin celik kl,haha

+ kak zita
sila la dtg lagi

+ fendy
tu bkn berlakon..tu adalah pembawaan diri yg baik..

wiwita said...

ye..mmg bagus..ko mmg kene selalu bergaul dgn org berilmiah nih... dgn org² yg memberi ilmu... contohnyer.. macam aku eik..

kalo rasa.. mcm kurang ilmu di dada...muekekkee..leh masuk skolah aku.. aku ajo emt.. muekekekkek..

Princess Liyana said...

hihi ir Johari, jgn segan2 mkn2..haha sakit jiwa je kan kena thn tgk makanan sodap2 sebab cover bangsawan..huhuhu..

kim slm wife;)hihi

cikF` said...

haha...kalo sy,dah sedap tu...makan je la~hihi

ف wildchild ۞ said...

beb. bos ko dah beri kepercayaan pada ko tu. pasni ko lak jadi bos..

pastu kalo ade ape ape seminar ko malas nak g, ko soh je die yang g. haha

jk

izman said...

betul tu, akupun kalau kerusus dengan geng2 ternama sikit, terpaksala kuruskan badan, kurangkan makan.

nanti aku link ko yer.

seri said...

salam,
tk kunjungan balas juga buat anda, dan tahniah bakal jadi bapa... mudahan semuanya selamat nanti

- j o h a r i - said...

+ wiwit
thanks, but no thanks..

+ princess liyana
tau xpe..mkn pon sopan je.nasib baik la xde ayam yg terbang dari pinggan

+ cik f
mkn mmg tetap mkn..cuma kena la control2 gitu..

+ izman
btul tu bro..kena tutup skit perut, tapi kena buka luas2 mata n kepala

+ seri
thanks seri..hrp2 semuanya dimudahkan ok

en_me said...

joe, semalam birthday ko kerrr.. hepi besday bro

- j o h a r i - said...

+ en.me
iya en.me, terima kasih. hari ni birthday ayah plak

 

Some Contents

Categories