Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

New Family Member

Friday, July 31, 2009

memperkenalkan, ahli baru family aku..yg berkaki empat, bertelinga seperti master yoda, dan berbulu putih x seputih mana, malah kelihatan comot dan x comel langsung......

Simbei!! si anak kucing yg nakal..

keadaan simbei begitu daif masa aku ambil dia

yaa..
inilah anak pungut pertama yg berjaya aku ambil sebagai kucing angkat sejak 2 hari yg lepas.. actually sudah sekian lama aku menyuarakan hasrat untuk mengambil anak kucing angkat sebagai penyeri rumah ni kpd mak buyung.. namun pelbagai alasan diberikan oleh mak buyung, antaranya karang tahi xde sape nk settelkan, krg bahaya kt baby sbb bulu kucing itu bahaya dan sebagainya..

sim`beihj'''''''''''''''''''''''''''''''''''''' (ok,ini adalah hasil kerja simbei yg berjalan2 atas laptop aku).

tapi entah ape luck simbei ni, mak buyung plak yg suruh aku amik dia sbgi kucing angkat semasa kitaorg gi beli roti 2 hari lepas. mmg la aku sgt teruja.. masa first time aku jmpa simbei, budaknya nmpk bluurrr saje..kurus kering..nmpk takut..dan sgt2 pendiam..busuknya pula dh mcm binatang yg haram disentuh..dgn umur yg baru setahun jagung, ditambah lg dgn berat x sampai 2 kilo tu, hati bapa-to-be aku ni x dapat membenarkan simbei mengharungi hidup di dunia yg penuh pancaroba ini bersendirian..

so aku pon bawa la dia blk ke umah..melayan simbei dgn sepenuh kasih sayang..bagi mkn n perlindungan seadanya..mandikan dia sampai hilang segala bau2 longkang dan sampah dari setiap celah ketiaknya. skrg ni mak buyung meletakkan simbei dibawah bidang jagaan aku. maka semua hal yg berkaitan simbei akan dirujuk kepada aku..dan sudah pasti la hal yg akan byk berbangkit adalah hal-hal berkaitan dgn sisa kumbahan..

aku x kisah sgt sebenarnya semua tu.. yg penting simbei boleh hidup dgn gembira dlm family ni.. cuma satu je la yg aku harapkan, agar simbei bleh berak dalam tandas n tarik flush skali..

simbei skrg..masih tulang2 saja

...

aku baru lepas settelkan tahi simbei

14 comments:

President said...

hahaha....
boleh pula harapkan simbei flush toilet sndr kan?
ko kena bela dia smp besar supaya tgn dia blh capai tali tu...

good luck!

Oda-オダ said...

hahaha...kalau ko jumpa kucing yang boleh flush toilet aku nak jugak ekk..lagi bagus kalo dia boleh amik makanan dan letak dalam bekas makanan sendirik...

HEMY said...

waa..bagusnya...aku tak leh nk tahan tang najis2 dia tu je..huhu

Hint PerihaL said...

Aku mmg berat sblh..hanya yg cantik dan comel sahaja leh dkt dgn aku..camni?..aku teragak-agak sket nk amek bela..

yuyun said...

Syabas kerana sudah memiliki kucing angkat..nanti dah ada baby lagi kena jaga elok2, jangan biar die bermain2 ngan baby ko lak. jangan ajar dia flush toilet je tapi kalau leh ajar dia mandi sendiri..setiap 2 jam pi mandi and satu lagi harus bebas dari kutu khinzir heheheh

Princess Liyana said...

huhu mak buyung teringin kot nak ada kucing angkat...selamt mnjaga kcing..;)huhu

Rozita said...

huh~ ingatkan mak buyung udah melahirkan
uper2nya anak kucing yg jd new family mmber :P

LiNda said...

comelnya..
dah besar sikit mesti lagi comel.
masa tuh dah gumuk..banyak daging.

en_me said...

chomeynyerr.. hmm

Yazid Husain said...

alolo comelnye

circleinspoon said...

cam umah aku pun ada kucing putih kecik camtuh.
tapi aku xbela...aku takot kucing ooii. heh. aku bagi makan aje

- j o h a r i - said...

+ president
nnti aku sediakan la tali panjang skit, khas utk simbei

+ oda
mmg plan aku bila dia dh pandai flush toilet, aku nk ajar dia amik msk mknn sendiri plak,haha

+ hemy
hahaha..x yh la thn, biar je dia berak..

+ hint
jgn asyik memandang luaran je bro..kelak mkn diri..

+ yuyun
aku akan pastikan simbei menjaga kebersihan diri.kalo simbei nk pegang baby kena basuh tgn dulu bersih2

+ liyana
den yg nk sgt lerr..mak buyung bagi green light je..

+ kak zita
baby lambek lagi kak zitanya..bulan 11 nu krg..

+ linda
dah byk daging mkn malas la simbei ni..mls2 krg jadikan pau kucing saja..

+ en.me
comel mcm sy ke en.me itewww??

+ yazid
yee..comel mcm saya ini..

+ suraya
kucing x mkn org la..ape daa

HEMY said...

wah...last aku pi genting masa final year dulu...rasa nk pi lg..tp kena bawak geng yg berani naik..kalau tak nyampah sorg je naik

betikbusuk said...

waduh.. comelnyep iyep.. meh cinip aku peluk meh.. cair siut hati aku tengok kucin putih busyuk nip..

 

Some Contents

Categories