Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

hujan turun di johor bahru

Sunday, February 3, 2008

bertempat di studio X-Countech tmn universiti, gig Bad Hair Day Part 2 yg agak bangang bestnya telah berlangsung dgn mengumpulkan beberapa band underground yg hebat2 dari seantero negara. dan plg bestnya mestilah dgn turunnya hujan..yahooo!!! mandi hujan la aku ptg tu..

cop stamp from x-countech studio

gig start agak lewat dr yg dijadualkan. so crowd dari golongan muda-mudi mula la jadi sewel sbb dh panas dlm studio tu. gig dimulakan dgn persembahan dari band coffeetea. gitarist dia pon sewel kot, maybe sebelom show minum ubat2 penguat badan. diikuti band dari melaka, faultfinger. band ini smart gak la, sbb hanya terdiri dari 3 anak muda yg montel2. ala-ala silverchair la. tapi silverchair lg la tampan beb. lagi2 daniel john..pastu band the rhaman plak take the stage. masa di crowd lg la sewel. sbb the rhaman tampil sgt berbeza ptg tu, hadir dgn vokalis pompuannya yg sweet. mau x sewel bdk2 ni. lagi2 ade sorg mat kelate ( sbb aku dgr dia ckp kelate ) ni yg sengal bangat. mcm beruk baru kuar hutan x pernah tgk pompuan. aku n yazid mmg hangit la dgn mamat ni.

noh hujan

dan setelah baju aku basah dek bermandikan peluh, baru la band hujan turun. masa tu aku dah x thn lagi dgn suasana dlm studio tu. dah mcm dlm suana pon ade. so aku lyn ala kadar je la keasyikan irama hujan tu. last2, dgn band hujan skali x thn dgn suasana sauna dlm studio tu. so diorg dicide nk wat show secara akustik je kt luar studio. lagi la layan !!!

gitar hujan

show akustik dijalankan dgn slambernya di sebelah kedai makan cina. mmg smart la dpt dgr diorg main lagu2 diorg secara akustik. Noh Hujan sempat lg nk promosi kempen diorg, Click a Child dgn harapan audien derma la seringgit dua. dgn kaca mata hitamnya, noh dah mcm org buta wat show tepi jln la plak,hahaha..

noh tgh siap2 nk nyanyi (sempat lg bg isyarat tgn)

crowd yg tadinya menggila dlm studio dah mula la waras. show pon berjalan dgn lancar. antara lagu yg di mainkan oleh hujan ialah Pagi Yang Gelap, Bila Aku Sudah Tiada & Aku Skandal (Meninggalkan Aku Sendiri).. sambil dgr hujan show secara akustik, diorg pon sama2 layan nyanyi ramai2. kira mmg terhibur abis la dgn show hujan ni.

akustik show dari hujan

dan show tamat kira jam 7.00 lebih. tapi rmi lgi kipas-susah-mati hujan yg setia menanti utk sesi bergambar, autograph, beli album hujan n t-shirt. yazid x lepaskan peluang la nk beli t-shirt hujan. aku x dpt sbb saiz M xde..hampeh..

t-shirt hujan milik yazid

overall, mmg aku terhibur la dgn gig ni. cuma dlm studio tu je la, sound system hampeh sgt. tapi bila dah wat akustik tu, berbaloi la jadinya tiket yg aku bayar. aku ade upload satu video show hujan secara akustik, "Pagi Yg Gelap". aku mmg enjoy, so hopefully korg pon enjoy la ye.. sekian..



8 comments:

Yazid Husain said...

wah giler la ko. bila masa jadi tukang bawa gitar hujan.
akustik tu memang layan kat video sipa aq boleh dgn suara raju terakam pada minit 1.10

ف wildchild ۞ said...

lol. pakai je la saiz L :p

- j o h a r i - said...

+ yazid
mmg gerek la diorg punya akustik show tu..
sipa = selipar?
selipar ko dgr raju bercakap?
mmg hbt sgt la nyanyian hujan ni, selipar pon bleh mendgr

+ fa
x nk la..besar sgt saiz L. krg dh mcm ape je aku pki. aku ni kn bersaiz sedang2 aja..huhuhu

tz said...

pergh... rugi aku takde kat sane.. abg hujan..pinjam payong

Yazid Husain said...

sebenar aq nak cakap siap bukan selipar la

- j o h a r i - said...

+ tz
aku x nmpk pon abg hujan bw payung
try la tnya cik payung kot2 dia ade payung lebih

+ yazid
ko dh byk kali tercacul ni bro
ape kes?

Peyus said...

kewl dowh..haha..
dh lme gler aku x m'jejak kaki kt mne2 gig or show..

- j o h a r i - said...

x silap aku diorg akan wat kt kl plak pasni. dkt2 stesen monorel maharajalela, gitu seigt aku. hujan ade, bittersweet pon ade
ape2hal baik ko tnya yazid

 

Some Contents

Categories