Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

kembali bersatu...

Wednesday, February 13, 2008

gambar reunion BEN. aku amik pakai camera doraemon

bgn pagi seawal jam 7 di pagi sabtu bukanlah suatu yg aku gemari. apatah lg setelah aku hanya berada 2 jam di alam mimpi. namun atas dasar setiakawan dah janji yg termeterai, aku bangun utk ke reunion bersama beberapa member BEN aku dahulu. tiket bus ke seremban dah lama habis, sbb org rmi bercuti raya cina. di tambah lg dgn kehadiran warga asing. bus stand batu pahat tu dah mcm yogjakarta. last2 aku terpaksa naik bus lompat2. dari batu pahat ke melaka, melaka ke tampin, tampin ke rembau. nama pon bus "jump-jump" so berjam2 gak la baru aku sampai negeri sembilan. nsb baik la kekasih hati menanti. sejuk hati aku. sampai di hotel ancasa dlm pkl 6 ptg..so mandi laut skit je la ptg tu. nk mandi pool x sempat...

majlis bbq di mlm hari. indah dgn adanya pertunjukkan bunga api

even gajah pon pasti penat kalo berlompat2 di atas bus lompat2 dari batu pahat ke seremban. apatah lagi aku yg lebih kecil molek dari gajah ni. badan penat & perut yg lapar bukanlah satu kombinasi yg baik. perut lapar kalo tido x best, tido pon x best kalo perut lapar. so aku decide nk memenangkan pihak "perut lapar". aku pon cpt2 bersiap utk majlis BBQ. majlis sudah tentu la berjalan lancar dgn kehadiran aku sebagai tukang rasa. hidangan mlm tu cukup enak, ayam panggang, sosej panggang & yg plg special kambing panggang. pergghhh...aku sungguh kekenyangan mlm itu smpi xde idea utk berjenaka. thanks to makcik kt jusco seremban 2 yg sediakan rempah2 utk bbq tu. dgn kombinasi perut kenyang+badan yg penat, aku x mengambil masa yg lama utk ke alam mimpi. tp mlm tu bleh plak aku terbangun, pastu dlm mamai2 aku tertanya2 di mana aku berada..oohh, rupanya aku kt hotel ancasa..maklum la, jarang2 tido kt katil empuk, huhuhu...

aktiviti hari itu

biasanya, aku tidak akan nmpk mentari pagi pada hari ahad. dan beberapa kali aku terlupa hari ahad juga ade paginya. tapi hari ini agak berbeza. aku bangun pada pkl 8 pagi!! ni semua kerana aku telah terbau2 keasyikan pantai port dickson itu. bayu yg lembut memukul2 aku utk bangun. so dengan cargas (care+gegas) aku trn ke pantai PD..yahooo!!! aktiviti pertama adalah bermain conggak di tepi pantai? tidak..mana mungkin org bermain conggak di tepi pantai. aku bermain bola tampar pantai, sekadar warming up utk berenang di pantai. setelah abis sesi bermandi di pantai, aku naik banana boat bersama kawan2 aku.. inilah waktu yg paling enak skali..biasa jatuh skali, kitaorg bleh jatuh 2 kali..kt tgh2 laut plak tu. mmg best!! kemudian kitaorg sewa kayak plak..ni waktu romantik la. paham2 la kan naik kayak kan berdua, masakan aku nk naik dgn sahabat belalai aku. so naik la dgn gadis idaman hati ini,hehehe.. bercerita2 kisah cinta di tgh lautan yg luas sgt indah. dan akhir skali aku naik jetski. nk beli benda alah ni mmg smpi tua pon blom tentu terbeli, so aku sewa je la.. main jetski pon bleh terbalik gak tgh2 laut..mmg best gila ah dingdong naik jetski. abis rosak jetski tu masuk air, hahaha...sori la brother jetski..aku dh byr kan?

pulang selepas penat

dan akhir dlm pkl 1 la lebih kurang, kitaorg pon check out dari hotel ancasa tu..sebagai souvenir, aku dpt la luka yg agak dlm kat tapak kaki (terpijak batu masa mandi manda) , lenguh2 di sendi2 n gatal2 akibat air laut. aku sgt gembira pada hari itu. dan selepas melepak2 di seremban seketika, kitaorg pon pulang ke destinasi masing2..thanks guys. friend forever, yeeeaahhhh!!!! sekian..


p/s : kpd pembaca budiman, maaf lah lmbt skit update..aku kepenatan yg amat sgt. 2 hari kelesuan. gmbr ini aku ambil pki camera doreamon. camera aku baterinya "kong"...(sengal..)

15 comments:

Yazid Husain said...

ha ha ha.
first, buat aq tergelak seorang-orang depan komputer. boleh ko dapat camera doremon itu. dude ko sememangnya kreatif

second, kerana kreatif giler aq bagi kredit post ini 5/5. puas hati tak?

ف wildchild ۞ said...

haha. macho giler pic ko tu. salute bro

فيصل said...

mak datuk joe.. cedih plak aku baca.. sedih gembira suka ria senantiasa.. peh joe.. ko memang joe.. aku tak pernah dapat menyaksikan manusia ketip camni joe.. kagum aku joe.. adoiiiiii.. tapi aku gembira.. pada masa yang sama plak aku sedih.. ko wat aku punye emosi bercelaru la joe.. ni ada aku buat blog kat komen ni kang..

tz said...

kretip gila joe.. nati amek pic aku pakai camera tu bleh?

Raja Azrul said...

Hmm..reunion BEN?

Tak tahu pun...hehehe, mesti happening kan..

Takpelah, kalau ko dah kawin jemput ler aku ye!!

- j o h a r i - said...

+ yazid
huhuhu..camera ni bleh pki masa terdesak je beb..
kalo dah 5/5 kira masterpiece gak la ni?huhuhu..

+ fa
nsb baik la doraemon ade masa tu. kalo x xde gmbr la aku

+ kuchai
relax la cai..jgn la sedih2. ni bkn blog sedih beb. aku nk ko happy je baca blog ni. sambil2 layan kopi tengkorak

+ tz
huhuhu..thanks. tu kena tnya doreamon la. kalo gmbr jadi lain x jamin k

+ raja
actually bkn reunion pon la raja.
juz a few of us je. x sampai 10 org pon. juz ckp reunion nk bg gempak je. lgpon ko tau je la kan nk ajk bdk2 ni bkn senang.
btw..kalo khwn x ajak melampau la. i'll make sure u'll get my card k

edriaty said...

kamera doraemon tuh ape?
heheh...aku nih slow sket.
comel gler gmba..hehe

nurtilawati zakaria said...

cute giler pics kamu...ehehehe... but if u put real pics it cud be fun too to see u bergembira bersame kawan2... btw kamu mmg kretip dan sy mmg suke ke blog kamu... go johari!! ngeee~

- j o h a r i - said...

+ ed
huhuhu...camera doraemon pon ko x tau? aku pon x tau..
mane la ade camera doraemon daa
itu aku lukis daa

+ tila
thanks pn. tila. it is my pleasure to see u here. i told u already kan, my battery "kong". so cmne nk amik gmbr. nsb baik ade doraemon, pki camera dia la,huhuhu..

Peyus said...

gmbr2 ko seme 2 dh cukup mgambarkan betapa hepinye ko kt sne..hahaha..nice dowh..

apis17 said...

hi.. cantiknya gambar doremon pakai apa ms paint ke?sonok baca blog ni.. :)

OD@ said...

hahahaha...kamera doraemon tu...xsangka ekk dia bagi ko pinjam..aku ingat dia kasi kat nobita jekk...masa aku mintak pinjam barang dia xkasi lakkk...

yginsaf said...

alahai, me pun gi port dickson gak masa raya cina minggu lepas.. best giler..

tp gambar guner camera doraemon tuh lagik cun giler! ihihi

edriaty said...

hahah..bengong..aku igt ape la
kamera doraemon tuh.cis!

- j o h a r i - said...

+ peyus
huhuhu...mmg aku gmbra bangat..
ko tgk la gmbr aku..ko agak aku di mana?hehehe..

+ apis17
thanks melawat kedai kopi sy..
smbil2 baca tu order la kopi gembira. minum pasti ketawa, hehehe..

+ od@
ni mcm kisah org tua n kapak emas la. org jujur mcm aku bleh la dpt pnjm camera doraemon tu, hehehe..

+ en. me
alaaaa...kalo tau en. me gi PD msti sy mau jumpa sama en. sy mmg kagum bangat sama en. me. ape la sgt gmbr sy ni kalo nk di banding dgn gmbr2 hasil tgn en. me.. kami dari skeleton coffee salute sama en. me

+ ed
baru tau? huhuhu...

 

Some Contents

Categories