Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

OldTown White Coffee™

Tuesday, February 26, 2008

dlm meniti zaman remaja yg penuh pancaroba ni, adalah suatu yg membosankan jika mlm anda hnya disulami aktiviti tidur dan menonton tv. tetapi itulah yg aku alami pada mlm jumaat yg lepas. sedang ramai rakyat jelata di luar sana asyik bergembira di mlm sabtu, terutamanya kaum cina yg begitu seronok meraikan Chap Go Mei (btl ke aku eja?), aku pula hnya mmpu melepek di tilam, ke hulu - ke hilir di dlm teratak 42 itu, termangu2 mencari idea utk membunuh rasa bosan di hati..

sehinggalah yazid yg seolah2 mengerti gelora dihati ni memberikan idea biar kitaorg gi lepak2 kt one of my friend kopitiam (hahaha..), OldTown White Coffee™ di nusa bistari. so naluriku sebagai lelaki muda yg normal lg straight x kn la nk menolak idea yg amat bernas itu..kerana aku merasakan ade aura2 gadis yg memanggil2 di sana, hehehe...but, as usual..instinct aku jarang2 sekali tepat. yg ramai mlm tu hnyalah kaum2 cina yg sedang meraikan Chap Go Mei bersama family @ sahabat handai..

pada mulanya aku sekadar ingin mencuba keenakan kopi Oldtown ni, but juz after fa & yazid order foods, aku pon try la mee kari diorg. ermm...layan gak beb. enak sehingga menjilat jari. di tambah lg dgn keenakan ice blended coffee, perghhh..mmg asyik bangat seyyy.. dlm keasyikan menikmati secangkir kopi oldtown tu, kitaorg mengimbau kembali saat2 kegemilangan masing2 di zaman persekolahan.. mmg dh lama rasanya x lepak2 cmni, so sekali sekala tergelak besar gak bila mengenang kembali zaman persekolahan dulu... ermm..adakah kopi ini adalah mesin masa yg mengembalikan nostalgia lama... u got to taste it!!

ice blended coffee. minum sampai otak anda beku

mee kari chua soy lek. ntah ape nama dia, aku x igt. aku igt mee kari je la

24 comments:

tz said...

banje aku bila aku datang jb ya

yginsaf said...

kopi o memang kawww..

Peyus said...

lepak kopitiam mmg best..
suasana die mmg kne r klu nk lepak berjam2 kt ctu..nk lepak smpi bontot lebam2 n b'darah pn blh..ahaha..

Yazid Husain said...

lepak kluang railway la lagi cun. gerek seh

Mr Ah Fa said...

cis cis!! Aku terklik kat gambar mee chua soi lek tu terus keluar gambar besar lagi detail!

Lapar terus =D

Oda-オダ said...

huhuhu...kt pg jb sama2 la tz..ko belanja aku jugakk la ekk...hahahaha

edriaty said...

wah.aku suka sama mi kari
kt situ.sgt sedap.huhuh..

weh..bila mo dtg KL..ajak la
sme dak teratak 42.hehe

nanonano said...

mee kari chua soy lek???

truanta said...

just bloghoping...nusa bestari which area ehh?

- j o h a r i - said...

+ tz
jemput la dtg..bw la tommy skli, nnti aku blnja,hehehe

+ en. me
ice blended pon kaww gak en. me. sampai beku otak tau minum

+ peyus
mlm tu mmg bapak lama kitaorg lepak2..sampai naik berkulat bntt yazid sbb lama sgt duduk

+ yazid
bila kite nk ke kluang ni beb..dah lama x kena kopi keretapi ni

+ mr. ah fa
hahaha..alang2 dh terklick tu ko print la skali..mkn je, ade la rasa skit2

+ oda
ko nk srh sape blnja ni? alang2 wat je rombongan..dtg jb rmi2..satu bus aku x blnja..

+ ed
bila senang ed..la ni x senang la..masing2 bz dgn life masing2. ade masa kitaorg dtg la. tp kalo stkt nk mkn mee kari, kt jb pon ade..y dont u come here..

+ nano
its juz a name..aku lupa nama btul dia..itu aku hentam je..xde kena mengena dgn hidup atau yg mati k

+ truanta
thanks for coming..jemput la dtg lg..nk tau mana nusa bestari lebih lanjau bleh tnya yazid. sy ni baru2 je duk jb ni

abeming said...

"dlm meniti zaman remaja yg penuh pancaroba ni, adalah suatu yg membosankan jika mlm anda hnya disulami aktiviti tidur dan menonton tv"

so damn true...tp itulah aktiviti harian dan mingguan aku...isk isk isk...

CikFaUzAnI=) said...

waaahhh...nampak menarik..nyum..nyum~

Raja Azrul said...

mee kari yg sedap, hmm..boleh try nnt kat kl..

President said...

belanja aku juga...hehe
=)

blackpurple @ jowopinter said...

Aku suka lalu jer kopitiam itu, singgah tak pernah.

ف wildchild ۞ said...

wah. joe. blanja la aku skali ya!

- j o h a r i - said...

+ abeming
kan ko ade penghibur kt umah ko abeming..
layan je la abg auww tu..layannn...

+ cik fauzani
u got to taste it..bkn sj menarik, mmg enak utk masauk mulut.layannn...

+ raja
try beb..mmg sedap. kalo nk lepak2 borak2 pon layan.layann...

+ president
dh bg nama kt oda?
oda n tz nk wat rombongan tu.. muat je satu bus gerak gi jb.. satu bus aku x blnja..hahaha..layan gak la...

+ BP@JP
kalo gitu yok kite gi ngeteh kt muo..tp ko blnja la wak.ok x. layan ni...layan...

+ fa
aiii...duit geran smpi beratus2 ribu tu nk wat pe? ko nk belikoitiam tu pon dh mmpu sgt..siap bleh bg org pinjam 20k lg.x nk blnja..x layan...huhuhu

President said...

ala...diorang naik bas.. aku terpaksa booking flight ticket nie...

=(

Mr Ah Fa said...

Broooo, update la dei, penat aku singgah tiap-tiap hari.

Rindu sehhh!!! :-D

Yazid Husain said...

kenapa dah tak update, kitaorg ketagik kopi ko lah.

- j o h a r i - said...

+ president
xpe2..ko dtg je. yazid ade, dia akn blnja ko

+ mr. ah fa
sori bro..aku agak kekalutan sejak akhir2 ni.. ade bnda penting aku kena wat. sori k

+ yazid
ko tau kenapa kan

circleinspoon said...

kat mana tpt nih? blah mana?

liyana jaafar said...

hoho.siyes best gle restaurant neh! yummy n affordable esp dia nye nasik lemak...missssss nye!

humbleandmodest said...

selepas dan sebelum.....

 

Some Contents

Categories