Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

three cheers for a sweet friendship

Tuesday, February 19, 2008


tiba-tiba saja kotak memory kepalaku memutarkan lagu2 kenangan terindah di zaman siswazah. tanpa diminta jari-jemari pantas mengatur rentak tarian. ini bukan kali pertama sebenarnya choreographerku mengatur2 tarian yg bertemakan kenangan ini...tetapi sering kali jua aku menolak utk meneruskannya..

tapi tidak mlm ini..kerinduan terhadap zaman siswazah sudah sgt menebal. mlm ini aku amat rindu akan zaman itu. zaman yg pada hakikatnya bknlah suatu yg menyeronokkan. dgn bebanan assignment, tekanan lecturer dan harapan menggunung dari kampung. dan bkn kerana semua ini juga lah aku merindui saat manis di alam siswazah.

semuanya hanya kerana satu..sahabat. ya btul, dlm usia pengajian yg mencecah hampir 5thn, sape lagi yg mmpu menanam begitu byk kenangan indah kalau bkn org-org yg ku gelar sahabat. belajar bersama, main bersama, gaduh bersama, kena marah bersama, tiru bersama, hntr asgnmnt yg sama, even mimpi pon sama.. byk benda yg "bersama" tu x mungkin aku kecapi lagi di zaman kapitalis ni. semua tu dah tinggal kenangan. sahabat2ku, ingatlah..di mana pon kite berada..kite ttp kwn..

blehkah aku gunakan alasan ni esk utk aku bersenang2 di pejabat?

"bos..hari ni sy dlm blues la..sy rindu kt kwn2 zaman u dulu..blh x sy nk duk2 termenung je? bleh x bos?"


i make this video as a tribute to all my friends...


35 comments:

OD@ said...

huhu...seronokk aa mengenang zaman silam...zaman2 berseronok...pk study jekkk..semua benda pun wat sama2 ngan kawan2..aku pun rindu zaman utm dulu...

edriaty said...

joc,
teringat time skola dlu..
aku rajin bertandang ke kelas ko.
prep pon kat kelas ko.
stadi pon bkn kt meja ko la tapi.
hehehhe..

tz said...

zaman sekolah.. hihiihih.. best2..

abeming said...

erghhh...ikhhhh...urghhh...aku pon cuba mengenang apa2 yang indah...irklhhh...xdapat la...fuh...thanks joe...mengingatkan aku supaya kadang2 kita kena pandang belakang...=)

- j o h a r i - said...

+ oda
waaaaaaa
aku pon rindu gak..
aku nk nangis bleh x?
hilang x macho?

+ ed
aku tau..dulu ko suka duk meja zain kan..
....
hahaha...forget it
still..masa skool dulu ttp plg best

+ tz
zaman plg best kan..
kalo x ko x kn mkn magi smbil berlari

+ abeming
huhuhu...dasar pandang ke blkg ke ni abeming

semalam adalah sejarah yg x bleh di pinda.. esk, khayalan yg blom nyata.. hari ini penentu siapa kite..

p/s : ni aku teringat zaman studi kt u dulu la..kalo aku tulis kenangan masa skool dulu..bleh menangis krg..waaaaaaaaaa..aku nk mesin masa...

bunga rampai said...

Salam membalas kunjung,

Kopi secangkir ada?

Kopi bisa saja merapatkan silatulrahim :-)

tz said...

betul tu.. dulu aku senior yang ramai adik angkat... wahahhaha.. ramai jugak adik2 nak angkat aku..

yginsaf said...

zaman sekolah zaman indah utk dikenang..

CikFaUzAnI=) said...

saye selalu menantikan bilela saye nak abis study...huhu

tapi saye selalu t'igtkan mase2 susah senang ngan kengkawan dlu=)

Yazid Husain said...

zaman sekolah adalah zaman mencari soulmate.

baca entri mengimbas zaman kegemilangan Aq di Sabah. semua best, macam dari makan-makan, jalan-jalan, kepala otaknya, perangainya, tidur-tidur semua sama-sama lakukan.

tiba-tiba tak sabar tunggu 2016 for euro trip sama-sama. siot la

فيصل said...

aku menukar pegangan mencari soulmate.. kerana aku pernah mendengar hadis dan mengamalkannya.. berkawan dengan penjual minyak wangi..bau wangian akan tertempias ke kita..Berkawan dengan tukang besi pula menyebabkan kita akan terkena tempias percikan tahi besi itu... aku tidak ingat sangat.. tapi sekurang-kurangnya aku menyampaikan 'ilmu' ikut korang nak ikut atau tidak.. itu hak korang hehehe

- j o h a r i - said...

+ bunga rampai
salam di balas bersulam kasih
slmt dtg ke kedai kopi saya
order je la nk kopi ade
semua ada

+ tz
ko ringan..mmg la sng nk angkt
terangkat2 la ko kt school dulu ek
kadok naik junjung?

+ en. me
masa school dulu xde amik gmbr ke en. me?

+ cik fauzani
same here..masa bljr tu asyk pikir je, bila la nk abis bljr
dah abis bljr ni asyk pikir plak, ade x mesin masa,huhuhu

+ yazid
wei..aku bleh follow x uero trip tu?

- j o h a r i - said...

+ kuchai
tu la..kawan2 ni cermin pada diri kite sbnrnya..

Peyus said...

oh zaman sekolah..
zaman2 cinta2 monyet..
zaman2 ponteng2 klas..
zaman2 menyorok sane sini..
zaman2 kne rotan..
zaman2 berdiri atas bangku..
zaman2 bla bla bla..

mmg zaman2 yg best..
setuju??

jika setuju taip YA dan hantar ke 99900. Setiap SMS dicaj RM0.30 per SMS.Harga tidak boleh dirunding.

yginsaf said...

aha! gambar zaman sekolah dulu ada diblog me yg lain.. tp xlah fotogenik mcm sekarang.. ekeke

Mr Ah Fa said...

Windu siut sama gua punya Brotherhood, huhuhuhu....

P/s: Xpe, kalo aku jadi bos, aku bg 30 minit masa utk termenung, keh keh keh, cukup ka?

nanonano said...

rindu gak budak2 hostel/kolej dulu,
huwaaaaaa..
tito semase,
siap tito tindih2 kaki lg..
byk kilern kenangan manis ms tu
huhuhu

p/s : bes ar video ni, sape wat?
wat kat kite gak
:D

edriaty said...

hahah...
ye..aku mmg dok stadi kt table
zain jek.hehe.siot jek.igt lagi.
rindu siot time dedolu..

peyus.
hehe..ko pon igt lagi psl aku kan.
time skola dlu la.aku xigt ko sgt.
hahahahhahahahha

Peyus said...

ati
bdk2 batch kite sape yg x igt kt ko..??
klu aku sebot nme ko,semua mst ckp "ooo..bdk 2.."
majoriti rmi igt kt ko..
mne x nye..
umur baru jek 13 thn,
dh pndi skandal sne skandal cni..
aku rse 1 skool still igt kt ko 2..
ngahaha..

ف wildchild ۞ said...

kalo dah kerje, teringin lak nak ke zaman persekolahan balik.. to make up all the mistake that i've done..

- j o h a r i - said...

+ peyus
huhuhu..aku setuju sgt2. tp xde kredit la nk msg..setuju angkat tgn sudah la..

peringatan : skeleton coffe tidak pernah menganjurkan pertandingan berunsur sms ye,hehehe..

+ en. me
dulu even x fotogenik kita mmg comel..maklum la, bdk2..
igt dulu pki camera lama, ade bunyi "krek2" masa gulung filem.

+ mr. ah fa
kalo ko rindu ko cipta la mesin masa. bleh gi zaman skool dulu. bestnya la...
*kitaretsu..pinjam mesin masa bleh?nari

+ nano
ko skool mane dulu?
x cukup katil ke?
huhuhu
video ni aku la yg wat. i wrote it, ddn't i?hehehe

+ ed
tu kan semua kenangan..kalo di lupakan x best la. xde bnda plak nk dikenang krg..tp lu mmg taiko pompuan dulu. aku pon takut. junior2 apetah lg

+ fa
so ape lg, guna la formula math ko cipta mesin masa..

tz said...

kenapa zaman aku skolah selalu sgt aku jumpa hantu?

persoalannya...
adakah hantu juge masuk MRSM atau sekolah asrama penuh?

farazdaq said...

jo;
lukisan tu ada jiwa..kalo aku bos..dipersilakan layan blues ko dalam 'blk termenung'..

- j o h a r i - said...

+ tz
ish..mesti la ade. kalo x, x meriah la skool tu..ko nk skool penuh "ulat"? skool penuh hntu adalah skool yg penuh memory

+ farazdaq
huhuhu..ianya berjiwa pada yg mengerti..
aku x suka mengenangkan suatu yg berharga dlm bilik itu..

Yazid Husain said...

tz jangan out topic ini adalah entri kesah kawan bukan sekolah dan hantu.

circleinspoon said...

banyak chanteeek kau boss nak bagi lepas..

the vid=sweet!

ghindu plak aku kat geng. hukhuk (T^T)

apis17 said...

menang dah.. 1 jam 23 minit lawan patrick..

http://farm3.static.flickr.com/2190/2281874536_ac8a1c471c_t.jpg

hehe..

apis17 said...

http://www.flickr.com/photos/9930125@N05/2281874536/

ops.. yg ni versi besar..

edriaty said...

bengong peyus!

ye..sme tuh adalah kenangan.. =D

abeming said...

aku terkejut membaca komen si kucai...adakah...adakah...adakah...

President said...

ada juga kwn sekolah yg buat2 x knl bila jumpa di depan mata..

=(

yginsaf said...

zaman sekolah.. kekadang malu sendirik untuk diingati.. uhuhu

- j o h a r i - said...

+ yazid
tz mengingati hantu2 zaman persekolahannya..ade hantu baik, ade hantu jht..kuar skit xpe,jgn terbabas sudah

+ suraya
aku x nk jadi kuli ko. bos aku siap bercuti lg sbb nk bg aku rehat2 je,huhuhu

+ apis
wah2..kalo dah power sgt meh la turun jb..lwn abg patrick ni.siap tgu gmbr ni, mcm surat cabaran je,hehehe..

+ ed
ko pon bengong.......
skit la,hahaha

+ abeming
adakah ape? itu ko kena tnya kuchai..no comment,huhuhu

+ president
tu bkn kwn namanya.. itu ialah monkey ataupon eskomaturikolu dewsuritu..jgn tnya aku tu ape, aku pon x tau..

+ en. me
malu sbb ape en. me? ngrt anak dara org kena reject ke,hehehe..kalo tu mmg malu tau..

Raja Azrul said...

BENZ is the best..walaupun dah luput dalam FKEE, banyak kenangan kita sumer..

Dari BCN ke BEN dan BEE...

Hebat2...!!

Tak sabar nak convo..lamanya pratikal..boring

- j o h a r i - said...

+ raja
hahaha
x lama lg kite konvo wei
see u there

 

Some Contents

Categories