Skeleton Coffee - Drink At Your Own Risk

    It does not require many words to speak the truth.

just another manic monday

Monday, February 18, 2008

~~~~~~~~~~~~~~~
It's just another manic Monday
I wish it was Sunday
'Cause that's my funday
My I don't have to runday
It's just another manic Monday
~~~~~~~~~~~~~~~


oohhhh...another dull monday juz arrived. i always wish that there will be sunday, funday and holiday before monday... aku mmg ade skit mslh nk bgn pg isnin. sejak zaman school lg, pg isnin la pg yg sering membakar hangus semangat para pendidik. sering aja aku di hambat ust. khaidir ke perhimpunan pg. sering kali jua lah aku di minta berlari2 anak seketika mengelilingi padang kawad sebelum masuk kelas akibat lmbt ke perhimpunan.

tapi tu semua dulu, skrg ni even xde sape pon yg hambat, dan aku x perlu berlari2 anak, aku ttp awal ke pejabat..rutin isnin tetap akan berjalan mcm biasa gak. aku akur dgn tekanan kapitalis sekarang yg memaksa aku bgn utk mencari sesuap nasi..aarrghhh.. sebenarnya aku dah hampir2 putus asa nk bgn pg td, malas nk gi keje. otak ni pon lancar je pikir nk bg alasan demam. last2 gi gak.. but as usual, lambat...

~~~

it almost 9 o'clock..aku masih buntu.

"bos x dtg hari ni.." said a fellow.

hati berbunga riang. hilang segala kemalasan aku td. this should be a funday!! hari ni x perlu la aku check drawing..x perlu la aku nk wat BQ. yg plg penting x perlu la mengadap bos nk kena bentang report. so ape lg..time for Monopoly SpongeBob SquarePants Edition la,hahaha!! today patrick is the bos. aku suka pki gundu patrick, ade "ong". today we come to office juz to play. turn on this ofis into a kindergarden - play, eat n go back home,hahaha..so guys..lets roll the dices. korg pon download k. jom kite main monopoli sama2 ye..yahooo.

hari ini patrick ialah bos. mari kita lihat sapa yg kena



p/s : don't judge a day by the way u wake up..

13 comments:

OD@ said...

hahaha....malas camna pun...keje tetap kena pg...nak wat camna ni la lumrahh hidup..

Yazid Husain said...

ini digelar blues monday
bila jumaat semua kerja dengan semangat

farazdaq said...

masa student pun aku dah banyak tuang...KERJA??? solution; keje sendirik!

ف wildchild ۞ said...

apsal dulu aku takde pon kene lari kat padang kawad even if aku and geweng slalu datang lambat? hehe


yeah.. blues monday..

tz said...

joe.. aku dulu selalu kena gak.. hehhe.. nak wat camne.. aku jahat sikit.. jalan itik.. lari keliling padang.. cuci toilet.. lari lintang pukang.. sembunyi belakang pintu..
lari sambil bawak megi semangkuk.. lari sambil bawak milo segelas.. semua aku penah kena..

=( aku sangat nakal...

cokelat stoberi said...

hahah..aku hanya kne punch card
ngn juslyn kt pondok gad..
setiap kali lunch,n lps prep.
sebab:lambat blk pulang bermalam!

- j o h a r i - said...

+ od@
tu la..aku nk cari la company yg byr aku utk tido.ade x? gaji pokok rm3k

+ yazid
monday blues..sungguh blues aku di hari isnin

+ farazdaq
keje sendiri pon kena keje gak
x nk kena, tapi nk duit,hahaha

+ fa
sbb ko lincah menyelinap kt blkg dewan. aku x bernasib baik..

+ tz
hahaha..x kn la nk gi kelas pon bw magi wei..kalo nk crte masa skool penuh blog ni psl kenangan kt school je krg..sekolah mmg best

+ ed
huhuhu..itu mmg hukuman plg x best skli. aku pon prnh kena gak. mmg memenatkan..blk2 org semua dh sedap2 tgh mkn.. cukup mengajar erti kesabaran

tz said...

tu sebab takut joe.. sampai gelas kat tangan pon tak sempat nk campak...

CikFaUzAnI=) said...

waahh...heaven nye bleh men monopoly kat ofis=)

apis17 said...

wah tengah download spongebob nyer game.. besar jugak file tuh tak sabar nak main..

- j o h a r i - said...

+ tz
huhuhu..dah takut mcm2 bleh jadi
tp yg penting otak akn ttp ligat mencari helah melepaskan diri

+ cik fauzani
juz when bos were not around
otherwise..paham2 je la

+ apis
main rjn2 k. kalo kantoi dgn bos jgn salahkan sy

OD@ said...

emm...nak keje tido jekk n basic rm3k ekkk...ko dah bersedia mental n fizikal ke nak keje camtu...bg aku la..datang keje tido n xbuat apa2 ni perlukan daya tahan mental yg tinggi sebab kalo aku wat camtu mst aku rasa bersalah n rasa cam makan gaji buta jekkkk....

kat ofis aku ni ada jekk yg datang keje tido jekkk...gaji diaorg lebih 3k aku rasa...

- j o h a r i - said...

alaaaa cik oda...
kalo cmtu bkn keje "tido" namanya..
ni aku nk keje yg bos ckp "sy nk awk tido je, dr 8.30 smpi 5 ptg, sy byr awk 3k"..
mmg tanggungjawab aku kena tido kt ofis..

 

Some Contents

Categories